Direktlänk till inlägg 24 november 2012
Ja det var alla gånger värt att stå vid spisen igårkväll! Varför gör man inte stekar oftare? Det sköter sig själv ju!
Tog ca 1.4 kg fransyska i en panna som är så liten att köttet precis får plats.
Blanda först ihop:
3dl porteröl
1/2 dl svartvinbärssaft
2/3 dl soja
6-8 vitpepparkorn
7 torkade enbär
2 gula grovt skurna lökar
Koka upp allt och lägg sedan i köttet
Låt koka i va 1.5 timme och vänd köttet då och då, jag brukar använda termometer, när köttet når 75grader är det klart!
Linda in köttet i aluminiumfolie direkt och låt svalna !
Sås: sila spadet
7 dl spad( tillsätt vatten om det inte räcker)
Gör en redning på 1.5 dl grädde och 4msk mjöl och tillsätt lite i taget!
Halvdålig bild men aja, gott var det iallafall:) ha en trevlig kväll allihopa!:)
Idag var det dags för Neo's 2årskalas och då var det ju självklart att det skulle vara en Biltårta.. Eller ursäkta.. Brummbrummtårta!...
30-35st 150g rumsvarmt smör 3/4 dl strösocker 1dl ljust muscovadosocker (orginalreceptet säger mörkt men tycker ljust blir godare:) Knappt 1 dl ljus sirap 3 dl vetemjöl 1/2 dl kakao 1tsk bikarbonat 2tsk vaniljsocker 4-5 mjuka lakritskolor g...
Nä nu hänger jag av mig tröttmössan, sparkar av mig hastofflorna, knäpper upp översta knappen på blyskjortan , känner lättheten komma över mig , tänkte vänta med att börja träna tills jag kände att jag inte MÅSTE börja träna .. Tror jag har kommit di...
Idag blir det advetsfika hos kära moder! Mysigt var det allt! Ner om ett tag på salongen och sätta på glöggen, hoppas det är många på stan som behöver värme en vintrig dag som denna :) ha en bra söndag allihopa:) ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||||
|